top of page

GODE VANER I STEDET FOR NYTTÅRSFORSETTER


Det er et nytt år, og mange evaluerer året som har vært, og tenker over hva man vil ha som mål for det nye året.


I stedet for å ha nærmest uoppnåelige nyttårsforsetter om kun hva man ikke lenger skal gjøre, - hva med å heller snu perspektivet og ha et positivt fokus på gode vaner og rutiner du i stedet vil implementere i hverdagen? Når det handler om gode vaner er det ikke nødvendigvis antallet ganger i uka man gjør det som er viktigst - det viktigste er at vanene sitter over tid og lar seg gjennomføre i hverdagen.


For eksempel:


🚴🏻‍♀️ Om man har et mål om å være mer fysisk aktiv, hva med å bestemme seg for å sykle eller gå til skole eller jobb - eller noe annet man skal - om det er mulig, spørre en venn om å gå tur, eller ha alenetid på tur med en god podcast på øret? Enten blir den fysiske aktiviteten implementert i det man skal uansett, eller så får man en mulighet til å være sosial, eller så har man oppbyggende alenetid for både tankene og kroppen!


🥦 Om man har et mål om å ha et sunnere kosthold, hva med å både kutte ned på godteri som kjøpes inn i hverdagen, men også prioritere å finne nye, gode oppskrifter og lage mer hjemmelaget mat med frukt og grønt?


📖 Om man har et mål om å lese mer i Bibelen i det nye året, hva med å sette seg et mål om å lese minst ett vers (eller ett kapittel) hver dag, som man virkelig får tenkt over i løpet av dagen, og gjerne mer om man har mulighet, i stedet for å sette et alt for høyt mål, som i praksis ikke blir oppmerksom lesning?


🖥 Om man har et mål om å bruke mindre tid på TV og skjermer, hva med å bytte ut en del av tiden man tidligere pleide å bruke på skjermer med å for eksempel lese bøker, eller noe annet som du liker å gjøre - kanskje noe kreativt?


På den måten blir det et positivt fokus i endringen av vanene, fordi man skal ikke bare slutte med noe - man har et positivt alternativ, og det blir dermed også enklere og mer motiverende å få nye, gode rutiner i hverdagen!


Husk at det ikke kun er 1. januar du kan starte med nye, gode vaner og rutiner - du kan starte når som helst!

62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page