top of page

PERSONLIG SKRIVESTUND

Oppdatert: 9. sep. 2023Når du har altfor mange tanker i hodet, eller bare ønsker å reflektere litt, kan det være lurt å sette av litt tid til å skrive ned det du tenker på. Det anbefales å skrive for hånd i en notatbok - da får man mer tid til å reflektere, fordi man må gå saktere fram. Man får gjerne også opplevelsen av å være mer i kontakt med seg selv ved å skrive for hånd.


Det du skriver trenger du ikke å dele med noen andre – eller å lese det selv i etterkant. Det er en stund for å «tenke på hva du tenker på», skrive det ned helt ukritisk, og være ærlig med deg selv. Slike skrivestunder kan du ha på morgenen når du våkner, på kvelden før du legger deg – eller på andre tidspunkt som du har behov for det.


Du kan gjerne formulere det du skriver som en skriftlig bønn til Gud. Tenk på hvor ærlig David var i Salmene om sine tanker og følelser, utfordringer og gleder! Du kan også finne fram noen vers fra Bibelen som er relevante for det du tenker på, og skrive dem ned i notatboka.


Hensikten med slike skrivestunder er å få et utløp for tankene dine, og bli mer bevisst på egne tanker i lys av Guds Ord. Du åpner også for en personlig dialog med Gud om hva du tenker på. Når du har fått «skrevet ut» det som kanskje har skapt litt uro i hodet, kan det være lettere å være mer fokusert i lesningen av Guds Ord og lytte til det Gud ønsker å si til deg.


Du kan også ta utgangspunkt i det du har lest i Bibelen på forhånd, og skrive dine tanker og refleksjoner ut fra det - hvordan det du nettopp har lest er relevant for situasjoner du er i, det du tenker på for tiden, og din hverdag. Skrivingen blir en måte å «samhandle med» Guds Ord, å være i kommunikasjon med Gud om det Han sier til deg i sitt Ord.


Slike personlige skrivestunder fører til at:

  • Man får «skrevet ut» egne tanker

  • Man føler seg gjerne mye lettere etterpå

  • Man får mer orden i hodet

  • Man blir mer bevisst at Gud lytter til bønnene man ber

  • Man blir også mer bevisst sannhetene i Guds Ord, og hvordan Guds Ord er relevant for vårt personlige liv

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page