top of page

FRAMTID OG HÅP

Oppdatert: 1. jan. 2023Framtid og håp. Dette er noe vi alle ønsker og trenger. Gode ting i vente. Håp som gjør at man klarer å gå videre. Dette kan virke nesten litt for godt for å være sant – særlig hvis man tenker på skuffelser man har opplevd i livet, og situasjoner som ikke ble slik man hadde ønsket og tenkt. Men likevel - dette er det Gud sier i sitt Ord at Han vil gi oss – framtid og håp:


«For så sier Herren: ‘Når de 70 årene for Babel er fullført, da skal Jeg se til dere og la Mitt gode Ord gå i oppfyllelse for dere, og Jeg skal føre dere tilbake til dette stedet.


For Jeg vet hvilke tanker Jeg tenker om dere’, sier Herren, ‘tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere framtid og håp.

Da skal dere påkalle Meg og gå av sted og be til Meg, og Jeg skal høre på dere. Dere skal søke Meg og finne Meg, når dere søker Meg av hele deres hjerte.


Jeg skal la Meg finne av dere’, sier Herren, ‘og Jeg skal føre dere tilbake fra fangenskap. Jeg skal samle dere fra alle de folkeslagene og stedene Jeg har drevet dere bort til’, sier Herren, ‘og Jeg skal føre dere tilbake til det stedet Jeg lot dere bli bortført fra.’»


Jeremia 29:10-14Når man leser disse ordene i sin sammenheng, ser man at da Israelsfolket fikk disse ordene fra Gud, var de ikke på høyden, i en ideell situasjon – de var derimot i en mørk situasjon. De var i eksil – bortført av en okkupasjonsmakt. De bodde ikke en gang i sitt eget land - de var i fangenskap i et fremmed land.


Om man tenker at Gud bare vil si disse ordene til deg om man er på høyden, og ting uansett er ideelt og slik man hadde sett for seg – stemmer ikke dette. Disse ordene er like mye til mennesker som ikke opplever at alt er på stell i livene sine, at situasjoner i livet ikke er som man ønsker. Slik dagen er i dag, bestemmer ikke hvordan morgendagen blir. Når man er i en mørk situasjon der man kanskje ikke ser noen utvei, da – spesielt da – trenger man disse ordene fra Gud: Framtid og håp. Man vet ikke når situasjonen kommer til å forandre seg, men man kan stole på Guds timing i det hele.


Disse ordene forteller også om hvordan Gud er – Han er ikke en Gud som forlater sitt folk i mørke situasjoner. Han er med selv på de mørkeste steder, når man ikke ser noen utvei. Man kan søke Gud av hele sitt hjerte, uansett hvordan situasjonen man befinner seg i ser ut. Han sørger for en vei ut, uansett hvordan situasjonen er nå - og gir framtid og håp, som gir mot til å gå videre.

151 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

LYS

Comentários


bottom of page