top of page

TIPS TIL SKOLE- OG JOBBOPPSTART

Oppdatert: 22. sep. 2023«Alt dere gjør, gjør det av hjertet, som for Herren og ikke for mennesker.»

Kolosserne 3:23


Det kan fort bli altfor mange tanker i hodet om ting man skal få gjort når skole- og arbeidshverdagen er tilbake etter en ferie. Her følger noen strategier for oppstarten - til organiseringen av oppgavene og å holde fokuset og motivasjonen oppe! (Disse tipsene passer nok best til skole, studier og kontorjobber.)


🖊 Lag en månedsplan: Dette kan høres ut som et enkelt råd, som de fleste vet om fra før, men det er veldig effektivt: skriv lister og planer! Skriv en liste/plan over oppgavene du skal gjøre på begynnelsen av hver måned, og fokuset du vil ha den måneden (den Personlige Planleggeren har plass til å skrive inn fokus på begynnelsen av hver måned, i tillegg til dagsplan hver dag).


🖊 Lag dagsplaner: Skriv en liste over oppgavene du skal gjøre hver dag, og bryt på den måten ned de større målene til mindre deler. Om du må notere ned på detaljnivå for å få gjøremålene ut av hodet, så gjør det! Da får du oversikt over hva du trenger å få gjort, og samtidig har du ro i tankene og hodet. Dagsplanene kan du skrive på begynnelsen av hver uke, eller kvelden før en ny skole- eller arbeidsdag, - etter hva som passer best for deg. Dagsplanene kan selvfølgelig endres og justeres senere om nødvendig (tips: skriv med blyant eller viskbar penn, f.eks. Pilot Frixion!).


🖊 Før du begynner: Bestem deg før du begynner på studieøkten eller arbeidsoppgaver hjemme hvor lenge du skal jobbe den dagen. Lag en oversiktlig prioriteringsliste av oppgavene du skal gjøre. Om nødvendig, juster og tilpass planen du hadde på forhånd.


🖊 Hold arbeidsområdet ryddig: Hold området der du sitter ryddig og oversiktlig, om det er en pult, et område på jobb eller hjemme. Kanskje har du også mulighet til å pynte arbeidsområdet litt med for eksempel et duftlys eller en plante?


🖊 Be om hjelp: Om det er noe du trenger hjelp med, spør noen som har mulighet til å hjelpe. Du kan også be Gud om visdom, fred og hjelp på de områdene du trenger det, om du føler deg overveldet og trenger et større perspektiv. Gud ønsker å gi deg det du trenger! Her kan du lese mer om bønn.


🖊 Gjør én oppgave av gangen: Gjør én oppgave av gangen uten å multitaske - dette er bra for konsentrasjonen og gjennomføringen av oppgavene. Det kan hjelpe å sette mobilen på lydløs og unngå å sjekke sosiale medier mens du jobber.


🖊 Ta pauser: Ta små pauser i løpet av arbeids- eller studieøkten om du trenger det, om det så kun er 5-10 minutter. Du kan for eksempel ta en liten tur utenfor, eller drikke en kopp kaffe eller te, - og tenk på noe annet en liten stund!


🖊 Gjennomfør planen: Fullfør målet du har satt deg den dagen så langt det er mulig, og vær fornøyd med innsatsen din! Husk også å koble av og hvile når du har fri! Her kan du lese mer om måter å implementere hvile i hverdagen.


«Alt det din hånd er i stand til å gjøre, gjør det med all din kraft!»

Forkynneren 9:10Refleksjon

  • Hva motiverer deg i en arbeidsøkt? Er det at området rundt deg er ryddig, at du har en oversiktlig liste du kan sjekke av underveis, eller noe annet?

  • Er det lett eller vanskelig å be om hjelp om du trenger det? Hvem kan du eventuelt be om hjelp fra i arbeidsoppgavene du holder på med nå?

  • Gjør du én oppgave av gangen, eller har du fokuset på mange oppgaver samtidig?

  • Hvordan kan du ta pauser underveis, og koble av og hvile når arbeidsøkten er ferdig?

65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page